Toestellen
20 november 2008 - Tom Haagmans

Bijzonder: de EHBO Telefoon

Het Britse The Medical Phone biedt een wel heel vreemd toestel aan. Niet alleen door de aparte vormgeving met 3 panelen maar vooral ook door de software. Op de iCEphone™ (in Case of Emergency phone) staat namelijk software die je snel en duidelijk uitlegt wat voor eerste hulp je dient te verlenen in geval van nood. Daarnaast kun je met een druk op de knop, via GPS, de dichstbijzijnde hulpdienst bellen.

Een van de slogans van het bedrijf is: If the software is needed only once in a lifetime it will be worthwhile having it on your phone. Misschien was het in dat geval logischer geweest om in plaats van een toestel op de markt te brengen alleen de software uit te brengen, ware het niet dat het toestel ook erg interessant is.


Zoals gezegd bestaat dit namelijk uit drie panelen. Eentje is het scherm met touch-screen, de tweede is een QWERTY-toetsenbord en de derde is een soort gametoetsenbord. Het klapt allemaal op ingenieuze wijze in en uit elkaar, al kun je je afvragen hoe stevig zo een toestel na verloop van tijd nog is.


Het toestel draait op Windows Mobile, heeft WiFi, HDSPA Bluetooth, Push To Talk (PTT), dual sim en een GPS-ontvanger aan boord en is onder andere gericht op medici, avonturiers en militairen.

De software op de iCEphone™ geeft precies aan wat te doen in noodsituaties.

Over de auteur: Tom Haagmans