Nieuws
04 april 2006 - Ron Smeets

Bijna iedereen stoort zich aan mobiele bellers

Een enquete van AP-AOL-Pew heeft uitgewezen dat bijna 90% van de ondervraagden zich wel 'ns (en meer dan eens) stoort aan het gedrag van mobiele bellers in het openbaar.

Omdat de enquete gehouden werd onder mensen die zelf ook een mobiele telefoon bezitte (en gebruiken) is het des te vreemder dat in hetzelfde onderzoek maar 8% van de mobiele bellers vindt dat ze zich zelf ook schuldig maken aan het irriterende gedrag.

Verder zegt iets meer dan een kwart zich niet meer te kunnen voorstellen hoe ze hun dagelijkse leven zouden moeten runnen als ze geen GSM meer hadden en 36% geeft aan wel eens geschrokken te zijn van de hoogte van zijn of haar mobiele telefoonrekening.

Verontrustender is het feit dat 28% van de mobiele bellers zegt dat ze (regelmatig) hun medeweggebruikers in gevaar brengen omdat ze onder het rijden mobiel bellen en daardoor niet goed op het verkeer letten.Gerelateerde links:
Mobiele bellers worden de nieuwe 'rokers'
Rare vogels, die mobiele bellers
Mobiele bellers weer de cel in!?
LG gaat Taiwanezen belmanieren bijbrengen
Handsfree bellen in verkeer niet veiliger
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.