Nieuws
25 juni 2014 - Redactie MobileCowboys

Bijna 50% bellers heeft Sim Only: virtuele provider populair

In Nederland heeft bijna de helft van alle mobiele bellers een Sim Only abonnement. Dat blijkt uit een marktonderzoek van telecomonderzoeksbureau en -uitgever Telecompaper. In het eerste kwartaal van 2014 was maar liefst 47% van alle mobiele connecties Sim Only. In dezelfde periode van 2013 was dat nog 41%. Uit een onderzoek van eerder dit jaar, ook van Telecompaper, blijkt bovendien dat de toename van het aantal virtuele telecomproviders drastisch toeneemt. Vooral binnen het segment Sim Only is het aantal aansluitingen bij virtuele providers hoog.

Wildgroei aan virtuele providers 
Onder virtuele providers vallen alle telecomaanbieders die gebruikmaken van het netwerk van grote operators als KPN, T-Mobile en Vodafone. Onder virtuele providers vinden we veel prijsstunters zoals Robin Mobile, SimYo en HollandsNieuwe, alsook grotere merken als Telfort, Tele2 en Ben. Vooral binnen het segment Sim Only bestaan veel prijsstunters die tegen lage prijzen uitgebreide Sim Only bundels aanbieden.

Kwart markt in handen van virtuele providers
In Nederland hebben virtuele providers zo’n vierde van de markt in handen (ruim 24%). De grootste onafhankelijke providers zijn Lebara en Lycamobile. Bovendien werkt Tele2 aan een eigen 4G netwerk.

Sim Only de toekomst?
Binnen de telecomwereld wordt sinds enkele jaren hevig gespeculeerd: is Sim Only de nieuwe abonnementenstandaard voor de toekomst? Consumenten zijn immers massaal voorzien van een toestel en vergelijken abonnementsprijzen steeds vaker en gemakkelijker. Het ‘afbetalen’ van een high end toestel middels een regulier of duur abonnement is er daardoor steeds vaker bij. Bovendien wordt veel gestunt met de prijzen van Sim Only en worden Sim Only abonnementen steeds vaker aangeboden met standaard 4G internet. Naast Vodafone en KPN zijn ook de T-mobile Sim Only abonnementen tegenwoordig van 4G voorzien.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl