Nieuws
10 april 2012 - Ron Smeets

Bijna 5 miljard Euro verlies voor Sony; 10.000 ontslagen

Sinds enkele weken is Sony Ericsson officieel Sony Mobile Communications geworden en daarmee ook weer voor 100% een dochter van Sony Corporation. De uitkoop van Ericsson heeft de Japanse fabrikant naar verluid zo'n 1 miljard Euro gekost.

Vandaag maakte Sony de financiele resultaten over 2011 bekend en die waren niet bepaald rooskleurig. Voor het vierde jaar op rij werden verliezen geboekt, maar het afgelopen jaar was wel een dieptepunt voor Sony.

De Japanse fabrikant moest namelijk een record verlies incasseren van bijna 5 miljard Euro. Het 'goede' nieuws is dat het leeuwendeel van dat bedrag, zo'n 2.75 miljard, veroorzaakt werd door een 'belasting aanslag' in de VS.De 'rest' van de verliezen waren al min of meer voorspeld en voor dit jaar verwacht de Japanse fabrikant weer een winst te boeken van zo'n 1.7 miljard Euro.

Helaas hebben de slechte jaarcijfers van Sony wel gevolgen voor een groot deel van het personeel van de fabrikant. De komende maanden zal namelijk een reorganisatie doorgevoerd worden waarbij 10.000 banen gaan verdwijnen. Dat is maar liefst 6% van het totale personeelsbestand.

Bron: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.