Nieuws
03 juli 2008 - Ron Smeets

Bijna 29% meer mobieltjes verkocht in Korea

Het eerste half jaar van 2008 werden in Korea 13.4 miljoen nieuwe mobieltjes verkocht.

Dat is maar liefst 28.9% meer dan over dezelfde periode een jaar eerder toen er 10.4 miljoen over de toonbank gingen en een record voor Koreaanse begrippen.

Op zich bijzonder want Korea is toch niet bepaald meer een 'ontwikkelende mobiele markt' te noemen. Van de andere kant verklaren berichten over 14 toestellen per Koreaan ook wel weer een hoop, toch.

Samsung, marktleider in Korea, verkocht de meeste toestellen, 7.16 miljoen (53%), op enige afstand gevolgd door LG met 3.58 miljoen (27%) en Pantech met 1.96 miljoen (15%).Gerelateerde links:
Vanaf April ook mobiel bellen in Noord Korea
LG zet in op 100 miljoen toestellen in 2008
Sommige Koreanen hebben meer dan 14 mobieltjes
Meer mobieltjes dan Europeanen
Mobiel bankieren hot in Korea
Wereldrecord mobiele telefoonverkoop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.