Nieuws
16 januari 2008 - Ron Smeets

Bijna 2300 ontslagen bij Nokia in Duitsland

Een, op het eerste gezicht, opmerkelijk bericht van 's werelds grootste en meest succesvolle toestelfabrikant maar Nokia heeft vandaag toch echt bekend gemaakt dat er nog dit jaar ca. 2300 ontslagen zullen vallen bij de sluiting van een van haar fabrieken in Duitsland.

De reden voor de sluiting is het feit dat de fabriek in Bochum niet voldoende rendeert met als gevolg dat de productie van de toestellen van Bochum verhuizen naar andere fabrieken in goedkopere landen zoals Roemenië waar de Finnen vorig jaar nog 60 miljoen investeerde in een nieuwe fabriek.

Die nieuwe fabriek is inmiddels gereed en zal dit kwartaal in gebruik genomen worden. De fabriek in Bochum zal nog dit jaar haar deuren sluiten, vermoedelijk rond de zomer.

"De arbeidskosten in Duitsland zijn bijna tien keer zo hoog als in Roemenië", zo verklaarde Nokia bestuurslid Veli Sundbaeck tegenover journalisten in het Duitse Düsseldorf.

Persbericht NokiaGerelateerde links:
Ontslagen bij Palm
3.500 ontslagen bij Motorola
Honderduizend banen in de Telecom industrie op de tocht?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.