Nieuws
27 juni 2016 - Ron Smeets

Bijna 11% van alle Windows smartphones draaien nu Windows 10 Mobile Windows Phone 8.1 nog altijd verreweg het meest gebruikte Microsoft OS

Uit recente metingen van AdDuplex blijkt dat van alle Windows Mobile (Phone) smartphones nu bijna 11% voorzien is van de nieuwste versie van Microsoft's smartphone OS; Windows 10 Mobile. Dat valt, ruim zes maanden na de release, nog best tegen. Zeker als je bedenkt dat Windows Phone 8.1 momenteel nog op meer dan 78% van alle Windows smartphones staat.

De afgelopen maand groeide het aandeel van Windows 10 Mobile met 0.4%. Driekwart van die groei werd veroorzaakt door bestaande toestellen die ge-update werden. De rest waren nieuw verkochte Windows smartphones.

Het zal niemand echt verbazen dat Microsoft (en het voormalige Nokia) de marktleiders zijn als het gaat om Windows Phone/Mobile smartphones. Van alle Windows smartphones is 98.7% van Nokia / Microsoft. De nummer twee, met 0.51% is Alcatel, op de voet gevolgd door HTC met 0.19%.

Tot slot is ook nog gekeken naar de marktaandelen van de verschillende Windows toestellen. In de Top 10 staan uiteraard alleen Nokia en Microsoft modellen, waarbij de goedkoopste versies, zoals de Lumia 535 en Lumia 640, het populairst zijn. De nieuwere en duurdere Lumia's zijn duidelijk minder in trek'. De Lumia 950 haalt 6.1% en de XL versie blijft steken op 3.6%.

De metingen van AdDuplex zijn gebaseerd op het tonen van advertenties in ruim 5000 Windows Store Apps. Aan de hand daarvan worden gegevens over de OS versies en toestel modellen verzameld.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.