Nieuws
17 oktober 2006 - Ron Smeets

Bijna 1% nieuwe iPod's heeft Windows wormvirus

Deze kunnen we toevoegen aan de categorie 'oops'.

Apple heeft bekend gemaakt dat door een geinfecteerde PC in een van haar fabrieken een aantal nieuwe iPod's met een Windows virus erop naar klanten verstuurd zijn. Het gaat om de RavMonE.exe worm die op, zo zegt Apple zelf, minder dan 1% van de nieuwe iPod G5.5, geproduceert na 12 September, 'meegeleverd' wordt.

inmiddels zijn een 25-tal klachten bij Apple binnengekomen. Op de site van de Apple staan inmiddels instructies over hoe de worm te verwijderen is en een aantal links naar Antivirus softwareleveranciers voor Windows.Gerelateerde links:
Anti mobiel-virus software op nieuwste Samsung
SMS als lokaas voor virussen
Botnet virussen vallen Smartphones aan per SMS
Strijd tegen mobiele virussen
Antivirus software voor GSM's
Sportevenementen als voedingsbodem voor mobiele virussen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.