Accessoires
17 november 2006 - Ron Smeets

Bijbelse multimedia speler

Er zijn diverse digitale mogelijkheden om de dikke en van vloeitjespapier gemaakte bijbel handzamer en toegankelijker te maken voor de huidige generatie kerkgangers en andere aanhangers van het christendom.

Persoonlijk heb ik er helemaal niets mee, met geen enkel geloof, maar ik kan me voorstellen dat de Digital Bible Player, of DBP, onder gelovigen een succes kan worden. Wellicht dat het Vaticaan kan overwegen om alle priesters, kardinalen en bisschoppen met een DBP uit te rusten. Maakt het zoeken naar teksten voor de zondagpreek weer een stukje makkelijker.

Bovendien kan de DBP ook audio en videobestanden afspelen zodat je ‘m ook buiten de kerk een bestemming, of moet ik zeggen ‘voorbestemming ;-), kunt geven.

Voorlopig is ie, helaas voor de gelovigen onder ons, alleen in Korea te koop. Volgens Akihabara zijn daar meer kerken dan McDonald’s restaurant, maar dat zegt natuurlijk niets als je niet erbij verteld hoeveel McDonalds-en er zijn. . .Gerelateerde links:
Complete bijbel op mobiele telefoon
De Tien Geboden van de mobiele etiquette
In de cel voor godlastering per SMS
De bijbel lezen via sms
Bijbel in SMS vorm
Mariaverschijning vastgelegd op mobieltjes
'Koraanse' ringtones in de ban
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.