Entertainment
06 oktober 2005 - Ron Smeets

Bijbel in SMS vorm

's Werelds meest verkochte en vertaalde boek is er nu ook in SMS vorm: De Bijbel. Nu zijn bijbelse teksten al langer via SMS te krijgen, maar niet in de vorm zoals de Australische Bible Association ze aanbiedt.

Die hebben zich de afgelopen tijd namelijk bezig gehouden met het vertalen van de over het algemeen saaie bijbelteksten in SMS-ready content , dus ook compleet in SMS taal met kreten als '4U' en 'cre8d'.

In totaal gaat het om alle 31.173 bijbelse versen. Dat mag dus weer met recht een monnikenwerk genoemd worden.

Een voorbeeld:

"In da Bginnin God cre8d da heavens & da earth. Da earth waz barren, wit no 4m of life; it waz unda a roaring ocean cuvred wit dRkness." (Genesis, chapter 1, verses 1-2).

of

"Respect ur father & ur mother, & u will live a long time in da l& I am givin u." (Exodus, chapter 20, verse 12)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.