Entertainment
27 mei 2008 - Ron Smeets

Big Mac betalen met je mobieltje

In Japan test 's werelds grootste (maar zeker niet de lekkerste ;-)) fast food keten een betaalsysteem waarmee het voor klanten mogelijk wordt hun Big Mac of Happy Meal af te rekenen via hun mobieltje.

Vooralsnog is het systeem alleen geschikt voor eigenaren van zogenaamde Sony Felica enabled toestellen. De klant kan mobiel een waardebon naar zijn mobieltje 'downloaden' waarmee vervolgens aan de kassa van het junkfood restaurant afgerekend kan worden.

De test loopt momenteel in 175 filialen maar indien het succesvol blijkt dan is MacDonald's van plan het systeem in al haar Japanse vestigingen (ca. 3.800) te introduceren.

Bijkomend voordeel voor Mac is het feit dat men op deze manier nog meer informatie verzameld over welke producten door welke klanten het liefst gegeten worden. En daar kan men in de toekomst met persoonlijke aanbiedingen en dergelijke dan weer rekening mee houden.Gerelateerde links:
Mobiel betalen in de Hollywood Music Hall
Betalen met je mobieltje
De toekomst van Mobile: Mobile payment
Betalen met je telefoon
Met je mobieltje betalen bij C1000
Demo filmpje mobiel betalen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.