Nieuws
02 juli 2016 - Ron Smeets

Bezem door LG Mobile na tegenvallende (verkoop)prestaties van de G5 Koreaanse fabrikant vervangt de top van R&D, productie, marketing en sales

Toen LG enkele jaren geleden met de G2 op de proppen kwam, en eigenlijk waren de eerste G-Series en de LG Nexus daar ook al een aanwijzing voor, leek de Koreaanse fabrikant de weg naar smartphone succes weer teruggevonden te hebben. De G3 deed daar een jaar later nog een schepje bovenop en ook met de G4 sloeg LG bepaald geen modderfiguur.

Het lijkt er op dat de G5 weer een ouderwetse misstap van de Koreaanse fabrikant aan het worden is. Toegegeven, het modulaire ontwerp van het toestel is innovatief, maar de afwerking, prestaties en belangrijker nog, de verkoopcijfers, blijven (ver) achter bij de verwachtingen die LG vooraf had. Van de 3 miljoen G5's die in het tweede kwartaal over de toonbanken hadden moeten vliegen bleven er zo'n 800.000 op de planken liggen.

Daarom hebben de bobo's van de fabrikant besloten om direct de bezem door de top van de mobiele divisie te halen en een projectteam in het leven te roepen die moet gaan toezien op de (nabije) mobiele ontwikkelingen. De topmannen van R&D, productie, marketing en sales van LG Mobile worden, of zijn, allemaal vervangen. In de praktijk betekent dit de aanstelling van een heleboel nieuwe, Kim, Hyung's en Cho's ;) Nee, zonder gekheid, De voormalige baas van LG Mobile, Cho Juno, gaat het projectteam mede leiden met Oh Hyung-hoon en Ha Jeong-wook. Kim Hyung-jeong wordt de baas van het mobile R&D lab.

Laten we voor LG hopen dat die drastische maatregelen een positieve uitwerking hebben en dat de Koreaanse fabrikant het smartphone spoor niet nogmaals kwijtraakt zoals enkele jaren geleden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.