Geruchten
29 januari 2009 - Ron Smeets

Bewijs voor nieuwe iPhone versie in firmware metadata?

Dat Apple momenteel hard werkt aan een nieuwe generatie van de iPhone is eigenlijk geen gerucht maar een zekerheid. De boys uit Cupertino volgen met succesvolle producten al jaren het pad om elk jaar een nieuw of geupgrade model op de markt te zetten en de iPhone, zo mag je toch wel verwachten, hoort daar zeker ook bij.

Doorgaans lukt het Apple echter verbazingwekkend goed om hun nieuwe prodcten tot op de dag van de introductie, als Steve Jobs ze uit zijn broekzak haalt, verborgen te houden voor pers, bloggers en andere media.

MacRumors is in de nieuwste iPhone firmware op een stukje bewijs gestuit, althans zo interpreteren zij het, dat de nieuwe generatie iPhone inderdaad op komst is. Ergens in de metadata (zie afbeelding) van firmware versie 2.x staat namelijk een versienummer van de iPhone vermeld en waar voorheen 'iPhone 1,1' (eerste model) of 'iPhone 1,2' (3G versie) stond staat nu ineens 'iPhone 2,1'. Dit zou dus duiden op een forse hardware upgrade.

Geen overweldigend bewijs als je het mij vraagt want we weten hiermee natuurlijk nog helemaal niets over het uiterlijk of de specs van de nieuwe iPhone generatie maar iedere aanwijzing is er natuurlijk weer één. Ik wacht wel op de eerste spy-pics. Wie ze heeft (Apple medewerkers?) mag ze (anoniem) mailen naar redactie@mobilecowboys.nl ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.