Nieuws
11 december 2005 - Ron Smeets

Bewaker verkracht minderjarige SMS vriendin

Een 34-jarige Maleisische bewaker is afgelopen week veroordeeld voor het verkrachten van zijn 14-jarige SMS vriendin. Op 16 December hoort Jefry Abdullah welke straf hem opgelegd gaat worden, maar ik denk dat hij zich, terecht, meer zorgen moet maken om de onvangst van zijn medegevangen.

Het bizarre aan dit verhaal is echter hoe Jefry oorspronkelijk in contact gekomen is met het 14 jarige meisje. Dat gebeurde niet in (SMS) chatrooms of MSN, zoals zo vaak het geval is bij pedofielen, maar in dit geval werd het eerste contact per toeval gelegd toen Abdullah een verkeerd telefoonnummer draaide en zijn uiteindelijke slachtoffer aan de lijn kreeg.

Na die eerste toevallige kennismaking zijn te twee elkaar blijven SMSen en bellen. Enkele maanden daarna, tijdens een afspraak thuis bij Abdullah, liet hij haar echter niet meer vertrekken en verkrachtte haar meerdere malen. Gelukkig lukte het haar enkele dagen later te ontsnappen en de dader bij de lokale politie aan te geven.Gerelateerde links:
Geweldadig gebruik camphones
SMS date eindigt in groepsverkrachting
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.