Nieuws
26 september 2012 - Ron Smeets

Beveilingslek (USSD) voor de Samsung Galaxy S III opgelost

Gisteren was het groot nieuws. Diverse Samsung toestellen kunnen relatief eenvoudig, voor hackers met niet zo goede bedoelingen ;-), gewist worden door het sturen van een USSD code (*XXXX#) naar die toestellen. Samsung heeft er voor haar topmodel, de Galaxy S III, snel werk van gemaakt.

Daarvoor is inmiddels al een update beschikbaar die het lek dicht. In een verklaring meldde de fabrikant:

Het beveiligingsprobleem rond de GALAXY S III hebben wij direct verholpen met een software-update. Wij raden alle GALAXY S III gebruikers aan om de nieuwe software-update te downloaden. Dat kan snel en eenvoudig via de Over-The-Air (OTA) service.

Je kunt zelf via het instellingen menu naar de update zoeken, downloaden en instealleren, maar hij wordt ook, automatisch, Over The Air (OTA) aangeboden. Wat de status is van de oplossing voor de andere genoemde toestellen zoals de Galaxy S II, S Advance en Ace is op dit moment nog niet bekend. Die vraag ligt bij Samsung. Als ik daar antwoord op krijg dan voeg ik dat uiteraard meteen hier toe.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.