Nieuws
28 september 2005 - Ron Smeets

Betere beveiliging toekomstige GSM's

Mobiele toestellen krijgen steeds meer en slimmere functies waardoor ze ook vaker gebruikt zullen worden voor fraudegevoelige toepassingen zoals emailen en betalen.

Het is dus zaak dat de moderne GSM's en mobiele netwerken bestand zijn tegen criminele invloeden van buiten af zoals hackers en malware, zo meldt news.com.

De Trusted Computing Group (TCG) presenteert daarom vandaag haar plannen voor verregaande upgrade van de beveiligings systemen voor mobiele telefoons en -operators op een seminar dat mede gesponsord wordt door de Cellular Telecommunications & Internet Association (CTIA).

Behalve een betere beveiliging met behulp van externe software van de speciale toestelfuncties pleit men er ook voor dat de diverse Telco's en toestelfabrikanten hun verantwoordelijkheden en dus de benodigde voorzorgsmaatregelen nemen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.