Nieuws
10 februari 2011 - Ron Smeets

Beter inzicht in je beltegoed en dataverbruik van je Hi abo

Hi heeft vandaag, naar eigen zeggen als eerste in Nederland, twee tools die het voor klanten van deze provider makkelijker moet maken om controle te krijgen, en houden, over de rekening van hun mobiele telefoon- en data abonnement.

Hi Belstatus App en Hi MB Update zijn twee gratis diensten waarmee je de status van de bundel en het dataverbruik van het data (internet) abonnement inzichtelijk wordt. Met behulp van deze tools kun je vervelende verrassingen (lees: hoge rekeningen achteraf) voorkomen.

Zelf zegt de provider hierover: Hi zet zich al enige tijd in om jongeren bewuster te maken van de kosten verbonden aan mobiele telefonie. Dit doet Hi samen met jongeren en deskundigen uit het veld. Uiteindelijk blijft de beller verantwoordelijk voor zijn gedrag en de kosten die daarbij horen. En met de twee gratis informatiediensten – beschikbaar via mobiel en internet – wordt het eenvoudiger de kosten in de hand te houden. De Hi Belstatus App geeft op overzichtelijke wijze de status van de bel & sms bundel weer. De Hi MB Update stuurt een reminder-sms als je op 50%, 75% en 100% van het dataverbruik van je internetbundel zit.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.