Toestellen
09 juli 2006 - Mark

Beter goed gestolen dan. . .

Collega Cowboys hebben het er hier al vaker over gehad. De schaamteloze kopieeractie's van Chinese toestelmakers en de juridische acties die bedrijven als Nokia, Sony Ericsson en Samsung ertegen aan het nemen zijn.

Hoewel veel Chinese namaak uiteindelijk met dezelfde merknaam in de winkels ligt als de originele toestellen zijn er ook bedrijven die de toestellen een eigen merknaam geven.

Telsda is daar een goed voorbeeld van. Zij maken miniscule aanpassingen aan het originele ontwerp en brengen de toestellen vervolgens als Telsda A317 (Nokia 7260) of Telsda SG4500 (Moto RAZR) op de markt.

Omdat de aanpassingen nauwelijks zichtbaar zijn en het overduidelijk is dat Telsda wil meeliften op het succes van de populaire toestellen die voor veel Chinezen niet te betalen zijn zal het niemand verbazen dat Nokia, en ook andere toestelmakers, deze namakers voor de rechter daagt.

Op de foto hieronder zijn een zestal toestellen van Telsda boven de originelen gelegd en zoals duidelijk te zien is zijn er maar weinig verschillen.

Bron: Mobile GazetteGerelateerde links:
Chinese namaak GSM's
Nokia sleept Chinese vervalsers voor de rechter
Koreanen in gevecht met Chinese namaak
Nokia onderzoekt namaak GSM's
Fake duurder dan origineel ?!
Motorola Q nog voor release al nagemaakt
Samsung gaat Chinese namakers zelf aanpakken
Over de auteur: Mark