Nieuws
05 april 2015 - Ron Smeets

Betaalde bezoekers en fans op Chinese Galaxy S6 (edge) persconferentie Samsung huurde zo'n 500 bezoekers en tientallen 'fans' in om het event te vullen

In China is geen ophef ontstaan over de actie van Samsung om bezoekers en 'fans' te betalen voor het bijwonen van de persconferentie voor de Galaxy S6 (edge) in Shanghai. Maar het is op z'n minst een bijzondere manier voor de Koreaanse fabrikant om een zaal te vullen en de aanwezige media een beetje te beïnvloeden.

Het bericht over de betaalde bezoekers is afkomstig van personen die op hun beurt weer ingehuurd waren door Samsung om op zoek te gaan naar 'zaalvulling'. De opdracht die zij kregen was het ronselen van jongeren (onder de 30) met een studentikoos uiterlijk. Die kregen per persoon zo'n 4 euro 50 wanneer ze minimaal een uur op de persconferentie en het aansluitende event aanwezig waren. In totaal zou het gaan om zo'n 500 betaalde bezoekers. De ronselaars ontvingen zelf ongeveer 3 euro per bezoeker die zij binnen brachten.

Daarnaast heeft Samsung voor hetzelfde event ook enkele tientallen 'fans' ingehuurd. Die kregen iets meer betaald (ca €7,50), maar moesten in ruil daarvoor de aanwezige pers bestoken met positieve uitspraken en 'ervaringen' over de nieuwe Galaxy S6 en S6 edge.

Waar Samsung, en de ingehuurde ronselaars echter geen rekening mee hielden was het feit dat het leeuwendeel van de 500 ingehuurde bezoekers (niet de 'fans' dus) een iPhone of Xiaomi smartphone bij zich hadden. Helaas zijn (nog) geen foto's opgedoken van het event en de ingehuurde krachten met concurerende toestellen ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.