Toestellen
05 juli 2016 - Ron Smeets

Betaalbare Wiko Ufeel en Ufeel Lite bereiken Nederland Twee Android smartphones met behoorlijke specs en vriendelijke prijskaartjes

Wiko is een Franse smartphone fabrikant die al vijf jaar aan de weg timmert in het instap- en middensegment van de smartphone markt. Zoals alle nieuwe merken hebben die in veel landen, dus ook in Nederland, vaak moeite om een plekje op de winkelschappen, zowel off- als online, te verwerven. Met de twee nieuwste betaalbare Wiko's, de Ufeel en Ufeel Lite, zou dat volgens de fabrikant aardig moeten lukken. Beide toestellen liggen vanaf deze week in de schappen van de bekende telecom- en andere winkelketens zoals BCC, de PhoneHouse, Telecombinatie, Mobiel.nl en CoolBlue.

Qua specs zijn beide toestellen best goed bedeeld. Er is weinig verschil tussen de gewone en de 'Lite' versie. Alleen de camera aan de achterzijde (8 in plaats van 13 megapixel) en het werkgeheugen (2 in plaats van 3GB) zijn anders. Verder zit er ook nog een klein verschil in het glas aan de voorzijde. De Ufeel heeft 2.5D gebogen glas en de Ufeel Lite is helemaal vlak. De overige specs zijn gelijk zoals je in het overzicht onder de afbeelding kunt zien. Opvallend is dat beide toestellen ook over een vingerafdruk scanner beschikken.

De prijskaartjes van de Ufeel en Ufeel Lite zijn zeer vriendelijk te noemen. Het duurst model heeft een advies prijskaartje van 200 euro (199.99 om precies te zijn) en de Lite variant is 30 euro goedkoper. Daarmee komen deze Wiko's in dezelfde categorie als de General Mobiles, veel Alcatel's en dergelijke. Binnenkort ga ik drie van deze toestellen naast elkaar leggen voor een nieuwe 'instappers review'.

Specs van de Ufeel:
- 5 inch HD (1280 x 720 pixel) IPS display met 2.5D glas
- 1.3 GHz quad core processor met 3GB RAM
- 13 megapixel camera met 5P lens en flitser
- 5 megapixel front cam met flitser
- Vingerafdruk scanner
- 16 GB intern geheugen
- microSD uitbreiding
- Dual-sim support
- 4G LTE
- 2500 mAh accu
- Android Marshmallow

Specs Ufeel Lite
- 5 inch HD (1280 x 720 pixel) IPS display
- 1.3 GHz quad core processor met 2GB RAM
- 8 megapixel camera met flitser
- 5 megapixel front cam met flitser
- Vingerafdruk scanner
- 16 GB intern geheugen
- microSD uitbreiding
- Dual-sim support
- 4G LTE
- 2500 mAh accu
- Android Marshmallow

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.