Entertainment
23 maart 2006 - Ron Smeets

Beta versie van SlingPlayer Mobile beschikbaar

Sling Media, makers van onder andere de SlingBox heeft deze week een mobiele beta (trial) versie van de player software vrijgegeven, SlingPlayer Mobile.

De Sling Media Box is een stukje hardware dat je thuis tussen je TV of Media Center en Internetverbinding plaatst en waarmee je vervolgens vanuit elke willekeurige plek waar je internet toegang hebt naar je eigen TV, (home)video's en muziek kunt kijken of luisteren, zonder extra kosten.

Met de komst van de mobiele softwareclient van Sling Media kun je nu dus ook via je mobieltje toegang krijgen tot je Slingbox thuis om, terwijl je op vakantie bent de laatste aflevering van Idols, GTST of het nieuws te kijken op je eigen TV. Voorwaarde is wel dat je een Smartphone hebt die op Windows Mobile versie 4.0 of 5.0 draait.

De Beta Trial versie die nu gratis bij Sling Media te downloaden werkt maximaal 30 dagen. De Sling Media Box kost momenteel, in de VS, zo'n 250 dollar.Gerelateerde links:
Eerste multimedia player GSM op komst
De Mega-X camphone multimedia player
MSN Video Service voor Mobile devices
BBC experimenteert met Video berichten
Siemens' multimedia navigatie GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.