Nieuws
25 januari 2010 - Ron Smeets

Beta versie Samsung App Store voor Windows Mobile toestellen

Vorige week kondigde Samsung al aan dat haar Applicatie Winkel vanaf volgende maand ook in Duitsland, Singapore, China en Brazilie beschikbaar zou komen. Nu blijkt dat de Koreaanse fabrikant de winkel bij ons inmiddels ook al 'geopend' heeft.

Nog niet voor het grote publiek, want als uit de berichtgeving blijkt dat op dit moment alleen eigenaren van een Omnia en Omnia II, beiden Windows Mobile toestellen, toegang hebben. Samsung spreekt zelf dan ook van een beta-release.

Heb je een Omnia of Omnia II, dan kun je de Samsung Applicatie Winkel bereiken door met je toestel te surfen naar mmm.samsung.nl. Het (Nederlandse) applicatie aanbod is nog beperkt, maar het is ook niet voor niets pas een beta-versie ;-)

Raar is overigens wel dat in de tekst op de site letterlijk staat: "op dit moment een beta versie en alleen toegankelijk voor de Samsung Omnia (i900) en Omnia ll (i8000), maar begin 2010 zullen ook andere Samsung toestellen" Er wordt dus gesproken over 'begin 2010' wat weer de indruk wekt dat het nieus al uit 2009 zou stammen. Het is echter pas op 22 Januari gepubliceerd. Een detail natuurlijk, maar wellicht dat Samsung het allemaal al eerder van plan was te lanceren. Enfin, de komende weken zal blijken of de Koreaanse Applicatie Winkel voor meerdere toestellen bereikbaar wordt. Op mijn Omnia Qwerty (de Giorgio Armani editie) werkt het in ieder geval nog niet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.