Nieuws
06 november 2014 - Ron Smeets

Beta Lollipop voor Zweedse Sony Xperia Z3 (Compact) gebruikers Met een 'IKEA waarschuwing' dat het allemaal nog niet 100% functioneert

Sony gaat een geselecteerde groep Zweedse eigenaren van een Xperia Z3 of Xperia Z3 Compact de kans bieden om al in een heel vroeg stadium de nieuwste Android versie, 5.0 Lollipop, op hun toestel te testen.

De fabrikant gaat dat doen in samenwerking met de lokale provider '3'. De reden voor deze actie moge duidelijk zijn. Sony wil, voordat Lollipop breed uitgerold wordt, feedback van gebruikers verzamelen zodat ze de software nog kunnen finetunen en eventuele bugs die ontdekt worden voor release kunnen fixen.

Op zich een prima idee en je zou haast hopen dat een vergelijkbare actie ook in Nederland opgezet wordt. Letwel, de beta release die in Zweden verspreid wordt is wel een relatief vroege AOSP (Android Open Source Project) build die nog niet optimaal werkt. Sony heeft die natuurlijk zelf ook pas een paar dagen binnen van Google. In onderstaande video die Sony online zette wordt de betreffende versie op de Xperia Z3 gedemonstreerd.

Verderop in de blogposting herhaalt Sony nog eens het voornemen om begin 2015 de complete Xperia Z familie van Android 5.0 Lollipop te willen voorzien.

Blog Sony Mobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.