Entertainment
20 december 2006 - Ron Smeets

Bestuurder met BlackBerry veroorzaakt kettingbotsing

Regelmatig kom ik nog berichten tegen die bewijzen dat het hands-on bedienen van een gadget tijdens het rijden geen goed idee is.

Een bestuurder in de buurt van Seattle maakte het vorge week ook aan den lijve mee toen hij, al typend op zijn BlackBerry, niet opmerkte dat het verkeer voor hem inmiddels stil stond. Het gevolg: een kettingbotsing met diverse auto's en een bus met 28 inzittenden.

Gelukkig voor de betrokkenen, en ongetwijfeld ook voor de onoplettende bestuurder, raakte niemand ernstig gewond, maar er zullen zeker nog wel wat rechtzaken tegen de 53-jarige veroorzaker van het ongeval aangespannen gaan worden, Amerika kennende.Gerelateerde links:
Celstraf voor hands-on bellen in het verkeer
Australiers hardleers als het gaat om hands-on bellen
Hands-on handelingen in het verkeer nemen toe!
Geen verschil tussen bellen en drinken achter het stuur
Niet hands-free bellen het duurst in Portugal
Gevangenisstraf voor SMSen tijdens het rijden
SMS-ende besstuurder rijdt fietser plat
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.