Nieuws
04 oktober 2008 - Ron Smeets

Beste mobieltjes komen van Sony Ericsson

Jaarlijks beoordelen vakbladen honderden mobiele telefoons van de verschillende merken die in de winkels te koop zijn. De vergelijkingssite Het Beste Product heeft ook dit jaar deze tests weer met elkaar vergeleken en is tot de conclusie gekomen dat Sony Ericsson, voor het vijfde opeenvolgende jaar, volgens de experts van de diverse vakbladen de beste mobiele telefoons maakt.

De Zweeds-Japanse toestellen scoren in tests gemiddeld een 7.45. Nokia is een goede tweede met een gemiddelde score van 7.24. De top 3 wordt gecompleteerd door LG wiens toestellen gemiddeld een 7.16 scoren. In de individuele toestel top 5 bezet Sony Ericsson met de C702, C902 en de W760i drie van de vijf plekken.

Bij de Smartphones wordt de ranglijst al jaren gedomineerd door Nokia. Op zich niet zo vreemd gezien het succes van de E- en N-Series, maar wat mij wel verbaasde was het feit dat de N95 als Smartphone gemiddeld een 8.2 scoorde. En dat voor een toestel zonder qwerty toetsenbord. Ik had daar toch eerder de E61i of E90 verwacht (de E71 is natuurlijk nog niet lang genoeg op de markt).

Opvallend is ook het goede presteren, volgens de vakbladen, van de iPhone in de categorie Smartphones. Het toestel scoort gemiddeld een 8.0 en zit de N95 dus vlak op de hielen.

Een onderzoek als dit is natuurlijk best leuk en het geeft ook wel een redelijk goed beeld van wat er momenteel te koop is, maar ik zou toch graag zien dat bij een dergelijke vergelijking van toestelbeoordelingen en -tests ook rekening gehouden werd met de mening van consumenten en online reviews.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.