Nieuws
23 augustus 2005 - Ron Smeets

Beste boer: NU sproeien!

Boeren in afgelegen gebieden van Swaziland kunnen binnenkort mobiele hulp krijgen bij het succesvol verbouwen van hun gewassen.

Als er volgens de weersvoorspellingen geen regen in het verschiet ligt, dan wordt de boer per SMS erop gewezen dat hij die week moet gaan sproeien. Natuurlijk verstuurt de dienst alleen SMSjes als de betreffende gewassen ook daadwerkelijk water nodig hebben. Vooralsnog wordt er een test uitgevoerd met suikertelers.

Eigenlijk een trieste ontwikkeling, want waar-o-waar zijn de boeren van vroeger gebleven die het weer beter konden voorspellen dan de huidige high-tech weermannen van het KNMI, Meteo Consult en niet te vergeten Piet Paulusma BV?!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.