Accessoires
29 november 2009 - Ron Smeets

Beste Bluetooth Carkits komen niet meer van Parrot

Afgelopen donderdag werden voor de tweede keer dit jaar de Accessory Awards uitgereikt. Waar het in Januari nog ging om de Awards voor 2009 werden nu de beste (Bluetooth) Carkits en headsets voor 2010 gekozen. Ondergetekende zat ook nu weer in het panel van de vakjury.

De meest opvallende constatering was eigenlijk toch wel dat Parrot, al jaren de nummer één op het gebied van plug-in en inbouw Bluetooth Carkits, door zowel Nokia als Bury voorbijgestreefd is. Ofwel, de beste Bluetooth Carkits komen niet meer van de groen-gele papagaai.

Bij de plugin Carkits ging de Award naar de Nokia HF-510, een rond vormgegeven carkit die middels een zuignap op de voorruit van de auto geplaatst kan worden. Met alle gemakken van een ingebouwde carkit, maar met een betere geluidskwaliteit dan de Parrot Minikit Slim en gebruiksvriendelijker dan de Jabra Cruiser.

Met afstand de beste inbouw Bleutooth Carkit was de Bury CC9060. Deze is bijna volledig spraakgestuurd te bedienen (in het Nederlands), werkt met vrijwel alle mobiele toestellen en heeft een prima geluidskwaliteit aan zowel de kant van de beller (speaker) als de gebelde (microfoon). Bovendien kun je bij de Bury CC9060 Time zonder problemen met drie of vier man tegelijk spreken (als je dat al zou willen ;-). Tijdens de tests en beoordeling van de verschillende inbouw Carkits liet de Bury CC9060 Time de concurrenten van Nokia (HF300) en Parrot (MKi8400) ver achter zich.

De Nokia HF510 en de Bury CC9060: nokia-hf-510 Bury-CC9060-Startmenu1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.