Nieuws
22 juli 2008 - Ron Smeets

Bespaar 875 Euro met een Belgische iPhone

Enkele weken geleden schreef ik al dat de Nederlandse T-Mobile abonnementen voor de iPhone niet echt geschikt zijn voor de zogenaamde heavy users of veelbellers onder ons.

Inmiddels hebben ook Vodafone als Telfort dit ontdekt en hierop ingespeeld door te komen met speciale SIM-Only abbo's voor iedereen die een SIM-lock vrije iPhone gekocht heeft.

Uit onderzoek van sim-only-vergelijk.nl blijkt nu dus ook dat veelbellers behoorlijk kunnen besparen op hun belkosten door een iPhone aan te schaffen zonder T-Mobile abonnement. Hierbij kan het voordeel in twee jaar tijd oplopen tot zo'n 875 Euro.

De Vodafone Super Sim's en de Telfort Super Sim only zijn speciale all-in sim-only-abonnementen. Met deze sim-only's kan zowel gebeld, ge-sms't en geïnternet worden. In combinatie met een los aan te schaffen iPhone 3G vormen deze abonnementen een interessant alternatief voor het Nederlandse T-Mobile aanbod.

Een losse iPhone 3G kost in België simlockvrij 525 euro (8GB) of 615 euro (16GB). Vervolgens kan 24 maanden aanzienlijk bespaard worden op de abonnementskosten. Bij veelbellers scheelt dit enorm in de kosten.

T-Mobile biedt abonnementen aan met maximaal 500 belminuten. Daarbuiten kost elke minuut 0,25 euro. Een gebruiker die bijvoorbeeld per maand 650 minuten belt en niet sms't is bij T-Mobile 102,45 per maand kwijt. Bij Vodafone betaal je 44,25 en bij Telfort 62,95 per maand. Een besparing van tussen de 40 en 57 euro per maand. De los aangeschafte iPhone is hiermee binnen een jaar 'terugverdiend'. Op de totale looptijd realiseert de veelbeller een besparing van maximaal 875 euro.

Ook met een ander belgedrag zijn besparingen mogelijk. Een beller die 200 minuten belt en 500 sms'jes stuurt is bij Vodafone 450 euro goedkoper uit. Bij 500 minuten en 300 sms'jes per maand is Telfort 342 euro goedkoper dan T-Mobile. Indien het belgedrag van de gebruiker aansluit op de bundelinhoud van T-Mobile dan is T-Mobile juist weer goedkoper.

Het abonnement van T-Mobile is wel completer dan het aanbod van Telfort en Vodafone. Zo kan er gratis gebruik gemaakt worden van de T-Mobile WiFi hotspots. Daarnaast ondersteunt T-Mobile visual voicemail. De internetsnelheid is bij Telfort (768 kbps) lager dan bij T-Mobile (2048 kbps), maar bij Vodafone bijna 1,5 keer sneller (3600 kbps).

Het abonnement van Vodafone is wel aan de voorwaarde gebonden dat het alleen in combinatie met de iPhone is te gebruiken. Gebeurt dit in een periode van 2 maanden twee keer niet dan houdt Vodafone zich het recht voor de beller af te sluiten. Dit beperkt de flexibiliteit van de gebruiker aanzienlijk. T-Mobile en Telfort werken niet met zulke beperkende voorwaarden.

Al met al kan het zeer lonend zijn om een simlockvrije iPhone aan te schaffen in combinatie met een sim-only abonnement. Het exacte voordeel hangt uiteindelijk af van het specifieke belgedrag van een gebruiker. Op Sim-Only-Vergelijk kun je je voordeel zelf uitrekenen.Gerelateerde links:
Vodafone daagt T-Mobile uit met een iPhone abonnement
T-Mobile straft affiliate partners
iPhone ruzie tussen T-Mobile en Affiliate partners?
iPhone abbo's in Nederland niet voor 'heavy users'
Tarieven voor de iPhone bekend
T-Mobile met 3 speciale bundels naar de iPhone.
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.