Nieuws
05 mei 2009 - Jerome Mol

BES 5.0 belangrijkste thema op WES

Ondanks de swine flu zijn er bijna 5000 aanwezigen dit jaar op het Wireless Enterprise Symposium (WES), dat voor de achtste keer georganiseerd wordt door Research in Motion (RIM), maker van de BlackBerry. Niemand die zich daar trouwens druk over maakt, al staan er wel op elke hoek in het hotel dispensers met anti-bacteriele gel.

GPXS Services is al vanaf 2003 een trouwe bezoeker van de WES. Dit jaar worden twee bijzonder mijlpalen door RIM bereikt. De 25e verjaardag van de Canadese fabrikant en, belangrijker, de BlackBerry is nu 10 jaar op de markt!

En wat een succes story: 50 miljoen BlackBerries zijn er in de markt gezet, waarvan alleen het laatste jaar al zo’n 26 miljoen! Bij 70 procent van de klanten komen er nog steeds, ondanks de recessie, meer en meer devices bij. RIM opereert in 146 landen wereldwijd, en er zijn inmiddels meer dan 200,000 installaties van de BES, de BlackBerry Enterprise Server, actief.

Keynote wordt zoals altijd verzorgd door Mike Lazaridis, founder en CO-CEO. Helaas geen launch van nieuwe devices zoals de BlackBerry Niagara! Deze WES gaat met name over de BES 5.0, een aantal security updates mede mogelijk dankzij de acquisitie van Certicom, de aangekondigde samenwerking met Hewlett Packard en de release van RIM’s push API’s voor developers.

En natuurlijk RIM’s App World, het antwoord van RIM op de zeer succesvolle Appstore van Apple, die afgelopen week de milestone van 1 miljard downloads milestone wist te bereiken. Meer over deze onderwerpen in komende posts deze week hier op Mobile Cowboys.

Grote vraag hier in Orlando en voor de komende jaren is of RIM erin zal slagen om ook in de toekomst een goede balans te vinden tussen de wensen en behoeften van consumers en de behoeften van de groot zakelijke gebruikers? We houden U op de hoogte.
WES-2009-BlackBerry-10

Over de auteur: Jerome Mol