Toestellen
11 december 2007 - Ron Smeets

BenQ Siemens prototype op eBay verkocht

De Europese mobiele telefoontak van BenQ Siemens is al een tijdje failliet en dus liggen daar ook geen toestellen meer van in de winkels. Dat geldt ook de hiernaast afgebeelde SL98.

Toch zijn in de afgelopen weken op de Duitse eBay diverse van deze toestellen, vermoedelijk dus prototypes, te koop aangeboden en verkocht.

Helaas zijn alle veilingen al gesloten dus de kans om dit zeldzame toestel in handen te krijgen lijkt voorbij. tenzij er natuurlijk nog meer modellen in omloop zijn en verkocht gaan worden.

Het gaat om een bijzondere slider, de SL98. Een toestel dat, behalve de vreemde slider functie waarbij het display achter het front van het toestel naar boven schuift, onder andere voorzien was van een 1.3 MP camera, Bluetooth, microSD geheugenkaart en een 1.8 inch QVGA kleuren display.Gerelateerde links:
Concept Telefoons
BenQ Siemens dames GSM eenvoudig en roze
Hello Kitty GSM van BenQ-Siemens
Sportief en robuust toestel van BenQ-Siemens
Simpele BenQ GSM eerst naar Europa
Eerste BenQ-Siemens mobieltjes gelanceerd
Aandeelhouders BenQ akkoord met overname Siemens Mobile
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.