Toestellen
01 oktober 2006 - Ron Smeets

BenQ Siemens op de 'Chocolate' toer

Afgelopen week kondigde BenQ aan dat het geen heil meer ziet in de Duitse tak van BenQ Mobile, voorheen Siemens Mobile. Welke gevolgen dat heeft voor de toestellen van BenQ Siemens in Europa is nog niet met zekerheid te zeggen, maar de ontwikkeling van toestellen vanuit Azie gaat in ieder geval gewoon door.

Een van de laatste voorbeelden hiervan is de Black Box. Een toestel dat duidelijk ontworpen is met de LG Chocolate als voorbeeld.

BenQ Siemens heeft het concept van het touchpad nog verder doorgevoerd zodat je op de voorzijde van het toestel helemaal geen toetsen meer ziet maar een aantal iconen die overeenkomen met de diverse functies van de telefoon.

Afhankelijk van de functie die je kiest verandert het display en de weergave en functie (zie foto onder).Gerelateerde links:
Simpele BenQ GSM eerst naar Europa
Muziek GSM van BenQ komt in September
BenQ HSDPA toestel komt in juli
BenQ pakt flink uit in Hannover
Vier nieuwe design GSM's van BenQ-Siemens
Aandeelhouders BenQ akkoord met overname Siemens Mobile
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.