Toestellen
27 augustus 2006 - Ron Smeets

BenQ Siemens dames GSM eenvoudig en roze

Schijnbaar hadden ze bij Siemens nog een magazijn vol SL75's liggen die ze aan de straatstenen niet meer kwijt kwamen.

De SL80, de nieuwe dames GSM van BenQ-Siemens, is namelijk niet veel meer dan een 'overgeschilderde' SL75, zowel kwa uiterlijk als specs. De 'nieuwe' roze slider heeft, net als de SL75, een 1.3MP cam, tri-band GSM, 52MB intern geheugen, Bluetooth en een MP3 speler.

Het idee achter deze actie van BenQ-Siemens is op zich zo gek nog niet. De meeste vrouwen hechten bij de keuze voor een nieuw toestel nu eenmaal meer waarde aan uiterlijk en 'aaibaarheid' dan aan de laatste nieuwe features en gadgets.

De keuze om de SL80 alleen maar in roze te gaan leveren is daarentegen misschien net effe iets teveel van het goede en zou bij veel dames wel eens averechts kunnen werken. Of zit ik er nu helemaal naast?Gerelateerde links:
De LadyPDA
Stereotyp dames GSMmetje
Fashion Phone van Elle
Vrouwelijk design van Siemens
Dames GSM-metje...
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.