Geruchten
18 februari 2015 - Ron Smeets

BenQ laat weer eens van zich horen De voormalig executeur van Siemens Mobile onthult nieuwe smartphone in Barcelona

BenQ is, als fabrikant van mobiele telefoons, enkele keren uit beeld verdwenen. Ooit stond de Japanse fabrikant vooral bekend als de executeur van Siemens Mobile. Na de overname van de Duitse fabrikant werd nog wel wat geprobeerd met leuke (dames) mobieltjes, maar het bleek tot niets te leiden waarna BenQ de 'Siemens' tak snel afstootte.

Enfin, de fabrikant zou nu weer met een nieuwe smartphone op de proppen gaan komen. En wederom heeft het merk daarvoor een partner weten te strikken; het lokale Cheetah Mobile. Dat is althans het nieuws dat in Taiwan circuleert. De BenQ F52 moet een high end toestel worden die onder anderen voorzien is van een 5.2 inch full HD display en, nog opvallender, dezelfde octa core Snapdragon 810 processor die ook in de LG G Flex 2 en de Galaxy S6 zit, als is dat voor wat betreft de nieuwe Samsung nog ietwat onzeker.

Volgens de Taiwanese berichten zal de BenQ F52 allereerst lokaal op de markt verschijnen, gevolgd door Indonesië, Maleisië en in een later stadium wellicht ook landen buiten Azië. Over de prijs wordt nog niets gezegd. Of Europa ook deel uit gaat maken van de regio's waar dit toestel in de winkels zal verschijnen is niet te zeggen. Ik kan mij voorstellen dat er in Duitsland nog wel wat ex Siemens medewerkers zijn die deze BenQ graag even onder handen willen nemen ;)

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat BenQ na het Siemens debacle zich weer op de Europese smartphone markt mengt. Ruim een jaar geleden verschenen al twee mid-range toestellen, de F5 en T3. Zonder veel succes overigens. We zullen het wel zien, over een dag of tien in Barcelona. Hieronder nog een afbeelding en de opsomming van alle specs die op dit moment bekend zijn van de BenQ F52.

Alle specs op een rijtje:
- 5.2 inch Full HD (1920 x 1080 pixels) display
- Octa core Qualcomm Snapdragon 810 processor
- 13 megapixel camera aan de achterzijde
- 8 megapixel front camera
- 3GB RAM
- 16GB Intern geheugen
- Android 5.0 Lollipop

Bron (Taiwanees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.