Toestellen
03 mei 2006 - Ron Smeets

BenQ HSDPA toestel komt in juli

Dit is alweer de tweede aankondiging vandaag van een nieuw toestel dat geschikt is voor de Europese HSDPA netwerken. Dat dit geen toeval is bleek al wel uit de vorige posting.

De BenQ EF91 komt, zo melden diverse bronnen, in Juli al op de markt in plaats van November zoals BenQ bij de presentatie van het toestel in Februari liet weten.

De reden voor de vervroegde release is een deal met T-Mobile voor de verspreiding van het toestel en de promotie voor de HSDPA diensten van de Duitse Telco.

Eerder vandaag kondige HTC ook al een HSDPA toestel voor de Europese markt aan, de Muse. HTC en BenQ zijn bovendien van plan om, hoogstwaarschijnlijk dus onder de vlag van T-Mobile, de toestellen gezamenlijk te promoten.Gerelateerde links:
BenQ pakt flink uit in Hannover
Vier nieuwe design GSM's van BenQ-Siemens
Drie nieuwe BenQ GSM's met Siemens merknaam
Japanse samenwerking voor goedkopere 3G handsets
Samsung's Europese lente primeurs
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.