Toestellen
05 oktober 2007 - Ron Smeets

BenQ C30 Multimedia GSM met specs uit 2003

Ik moest toch echt even twee, nee, drie keer kijken voordat ik er zeker van was dat de BenQ C30 Multimedia GSM echt van deze tijd is en niet uit 2003.

Ik bedoel, wie haalt het in zijn hoofd om een GSM anno 2007 te ontwerpen die als multimedia device door het leven moet gaan maar daarvoor vervolgens uitgerust wordt met een 0.3 megapixel camera (nee, die is geen typefout), een 128x160 pixel display (1.8 inch) en dual band GSM!

Nou, hier zal de gemiddelde jonge mobiele beller echt op zitten te wachten (dacht het niet). Aangezien de prijs, releasedatum en het antwoord op de vraag of de C30 van BenQ ook naar Nederland en België gaat komen nog niet bekend zijn hoop ik maar dat deze bijzonder low-end 'Multimedia GSM' uiteindelijk voor de Chinese of Indiase markt blijkt te zijn.

Is er ook nog iets 'moderns' te melden over de C30? Mwah, hij heeft een microSD geheugengleuf en is lekker licht (77 gram) maar weer iets minder compact (108x47.3x14.4mm).Gerelateerde links:
BenQ is de volgende met een iPhone look-a-like design
Europese release BenQ P51 komt dichterbij
BenQ biedt excuses aan voor 'WTC advertentie'
Motorola koopt Deense R&D afdeling van BenQ
BenQ HSDPA toestel komt in juli
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.