Entertainment
10 augustus 2015 - Ron Smeets

Benedict Cumberbatch heeft het gehad met smartphone camera's in theaters Acteur roept op om hem niet meer te filmen, maar wel over hem te bloggen en posten op social media

Het is niet de eerste keer dat acteurs zich storen aan mobiele telefoons in theaters, maar voorheen betrof dat vooral het rinkelen van de toestellen tijdens voorstellingen. Tegenwoordig, nu wel toch nauwelijks meer bellen, gaat het vooral over het fotograferen en filmen tijdens voorstellingen.

Benedict Cumberbatch (Star Trek, War Horse) heeft na een van zijn voorstellingen een oproep gedaan om tijdens theatervoorstellingen niet meer te filmen en fotograferen met smartphones en andere camera's. Nu was het nog een waarschuwing, maar hij kondigde ook aan dat er voortaan strenger op gelet en naar gehandeld zal worden. Vermoedelijk eerst met een vriendelijk verzoek om de smartphone camera uit te zetten, bij herhaling gevolgd door verbanning uit het theater ;)

Opvallend is wel dat hij zijn betoog, dat in onderstaande video te zien is, begon met de vraag om vooral heel veel te tweeten, facebook'en en bloggen over zijn voorstellingen. Tsja Benedict, Social Media updates, en blogs, zijn toch echt leuker wanneer er actuele foto's of video's bij geplaatst worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.