Geruchten
29 augustus 2016 - Ron Smeets

Benchmarks van een 4.6 inch smartphone gespot Is dit wellicht de nieuwe compacte Xperia van Sony

Over enkele dagen onthult Sony in Berlijn een (of meerdere) nieuwe Xperia smartphones. Die geruchten zijn inmiddels wel zo sterk dat het mij zou verbazen als dat niet zou gebeuren. Maar, zeg nooit, nooit.

Enfin, vlak voor het weekend doken al geruchten op dat een van de nieuwe Xperia's wel eens de X-Series opvolger van de Z5 Compact zou kunnen worden. Daar werden toen ook al enkele specs bij vermeld, maar die waren niet echt verrassend te noemen.

Inmiddels zijn resultaten opgedoken van een 4.6 inch smartphone. Op geen enkele wijze is daaruit letterlijk af te leiden dat het hier een nieuwe compacte Sony Xperia betreft, maar zoveel toestellen met een 4.6 inch scherm zijn er niet.

Als deze specs inderdaad gekoppeld mogen worden aan de Xperia X Compact, dan betekent het dat Sony het toestel voor het eerst uitrust met een full HD scherm. Opvallend is verder nog de 16 megapixel camera aan de achterzijde. Dat zou een stap terug zijn van de 23 megapixel versie die de Z5 Compact aan boord had. Echter, minder megapixels wil lang niet altijd zeggen dat de camera ook minder goed is.

Ronduit vreemd is de vermelding van Android 6.0.1 Cyanogen als OS versie. Mogelijk dat het hier een testversie van het toestel betreft. Dat zal moeten blijken. Ik acht de kans in ieder geval nihil, om niet te zeggen 0.00%, dat de volgende Sony Xperia smartphones ineens uitgerust worden met het Cyanogen OS.

Kortom, aan de hand van deze gelekte benchmarks is het verstandig om nog een paar slagen om de arm te houden alvorens ze definitief aan een Sony Xperia te koppelen. We gaan het zien, of niet, op 1 september in Berlijn.

Andere specs die uit bovenstaande benchmark af te leiden zijn:
- 2.1 GHz quad core Snapdragon 820 processor met 4GB RAM
- 64 GB intern geheugen
- 8 megapixel front camera

Uiteraard is het toestel ook voorzien van de bekende andere connectivity specs en sensoren zoals GPS, Bluetooth, WiFi, NFC, gyroscoop, stappenteller, accellerometer etc.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.