Geruchten
13 februari 2018 - Ron Smeets

Benchmark toont specs van een grote nieuwe Sony smartphone Wordt het de Xperia XZ2 Pro, of toch de Xperia XZ1 Premium?

Wat Sony eind van deze maand in Barcelona gaat onthullen is nog niet zeker, maar de geruchten gaan al weken dat de Japanse fabrikant daar een Pro of Premium versie van een Xperia XZ gaat presenteren. De namen die voorbij kwamen varieerden van Xperia XZ1 Premium tot Xperia XZ2 Pro. Van die laatste is nu een benchmark resultaatpagina opgedoken waarop verschillende vermeende specs te zien zijn. 

Eerste Sony smartphone met een 18:9 scherm
De meest opvallende feature is de vermelding dat het scherm getest werd op een resolutie van 848 x 424 pixels. Dat is natuurlijk niet de maximale resolutie van het beeldscherm – dat is althans niet te hopen ;) – maar er kan wel uit afgeleid worden dat het scherm een beeldverhouding van 18:9 heeft. Dat zou dan weer kunnen betekenen dat de Sony Xperia XZ2 Pro de eerste smartphone van de Japanse fabrikant wordt met dunne randen aan de boven- en onderzijde. Iets wat de meeste concurrenten al langer toepassen bij hun vlaggenschip toestellen. Sony gaf eerder al aan dat het design van haar Xperia smartphones in de loop van 2018 vernieuwd zou worden. Welnu, er is geen beter moment om een dergelijk nieuw design rondom het Mobile World Congress te onthullen.

Android Oreo 8.1 af fabriek?
Het geteste toestel in onderstaande benchmark draaide al op de nieuwste versie van Android; Oreo 8.1. Op zich geen heel verrassende stap aangezien we van Sony al jaren weten dat er tussen de presentatie en winkelrelease van een nieuwe smartphone doorgaans meerdere weken of zelfs maanden kunnen zitten. Bovendien is Oreo 8.1 al een tijdje beschikbaar voor fabrikanten. Van de overige specs is in deze benchmark resultaten niets te zien. Eerder werd al gespeculeerd dat de nieuwe high-end Xperia uitgerust zou worden met de gloednieuwe Snapdragon 845 processor, een duo camera met een 18 + 12 megapixel lens, een 13MP selfie cam, 64 of 128GB intern geheugen en een 3420mAh accu. 

Hierboven staat een screenshot van de betreffende benchmark resultaatpagina. Totdat Sony de nieuwe Xperia officieel onthult blijft het koffiedik kijken wat de exacte naam wordt en hoe de specs en het toestel er precies uit zien. Laten we hopen dat de Japanse fabrikant op of rondom 25 februari in Barcelona aan alle onduidelijkheid een einde maakt.

Bron