Tablets
17 maart 2012 - Ron Smeets

Benchmark test: New iPad vs Asus Transformer Prime

De nieuwe iPad heeft een A5X processor, een dual core model. In onderstaande video wordt de nieuwe iPad vergeleken met de razendsnelle, quad core, Tegra 3 processor van de Asus Transformer Prime.

Volgens Apple zou de processor van de nieuwe iPad vier keer sneller zijn dan de NVIDIA Tegra 3. De benchmark tests hieronder tonen aan dat de nieuwe iPad inderdaad sneller is dan de Transformer Prime maar het verschil is niet zo groot als Apple zegt. Kijk zelf maar.

De grafische resultaten van de New iPad zijn indrukwekkend. Hij haalt maximaal 250 fps terwijl de Transformer Prime blijft steken op 73 fps. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de test uitgevoerd is met 720p graphics en niet in 'full HD' dus. De browsser benchmark resultaten (html) liggen heel wat dichter bij elkaar; 99.561 (New iPad) vs 100.849 (Transformer Prime). Ook de javascript prestaties van de New iPad zijn duidelijk beter dan die van de Transformer Prime; 1825 vs 2344 milliseconden (lager is sneller dus).

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.