Geruchten
25 februari 2015 - Ron Smeets

Benchmark resultaten van de Samsung Galaxy Tab S2 bevestigen kleiner scherm Ook de schermverhouding lijkt aangepast te zijn naar 4:3

Ruim een week geleden dook het gerucht op dat Samsung bij de opvolger van de Galaxy Tab S gekozen zou hebben voor een kleiner scherm, zowel voor het grote als het compacte model. Respectievelijk 9.7 en 8.0 inch in plaats van 10.5 en 8.4 inch.

De nu gevonden benchmark resultaten van de Galaxy Tab S2 lijken de kleinere schermafmeting te bevestigen. Ok, formeel wordt hier over een 9.6 inch scherm gesproken. Maar dat is nog niet alles. De resolutie die vermeld wordt, 2048 x 1536 pixels, duidt op een schermverhouding van 4:3 in plaats van 16:10.

Verder zijn ook nog diverse specs te zien. Zo zou de nieuwe tablet voorzien zijn van een 1.9GHz octa core processor uit eigen keuken (de Exynos 5), 3GB RAM, 32GB intern geheugen, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel selfie cam. Beide camera's kunnen overigens in full HD filmen. WiFi, Bluetooth, GPS zijn, samen met de bekende sensoren, natuurlijk ook allemaal van de partij.

In hoeverre deze gegevens kloppen is natuurlijk nog de vraag. De resolutie die nu genoemd wordt is in ieder geval ook kleiner dan die van de huidige Galaxy Tab S (2560 x 1600).

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.