Nieuws
30 mei 2011 - Dennis De Vries

Ben volgt marktontwikkelingen, wordt duurder

Telecomprovider Ben doet de prijzen per 1 juni omhoog. De tarieven binnen de bundel blijven hetzelfde, maar er wordt vanaf dan per minuut afgerekend. Deze maatregel kost de beller 25% extra, zo meldt TelecomVergelijker.nl. Ook het buitendebundel-tarief gaat omhoog naar 30 cent per minuut.

‘De tariefwijziging is noodzakelijk om de unieke voorwaarden van Ben mogelijk te houden’, aldus Roderick van Houten, woordvoerder van Ben. De unieke voorwaarden waar hij op doelt zijn het feit dat bellers niet vast zitten aan een jaar contract,maar maandelijks kunnen opzeggen. Volgens van Houten ligt het nieuwe afrekenmodel in lijn met de ontwikkelingen in de telecommarkt. Inmiddels rekenen de meeste providers per minuut af, iets wat een kwart duurder is dan per seconde afrekenen, zo heeft TelecomVergelijker berekend.

Ook bellen in en naar het buitenland gaat vanaf 1 juni wat duurder worden. Deze gesprekken worden nu nog per seconde afgerekend, maar worden vanaf 1 juni na de eerste minuut afgerekend per 30 seconden die natuurlijk naar boven worden afgerond. Alleen als je in EU-landen een telefoontje pleegt, blijf je nog per seconde betalen met een minimum van een halve minuut.

Overigens blijven bestaande Ben-klanten dezelfde voorwaarden houden zolang hun contract nog loopt. Ze blijven dus gewoon per seconde afrekenen. De nieuwe tarieven gelden voor mensen die na 1 juni een contract afsluiten of hun contract vernieuwen.

(Bron: TelecomVergelijker.nl)

Over de auteur: Dennis De Vries