Nieuws
28 november 2008 - Ron Smeets

Ben ouderwets niet de goedkoopste

Met het oog op de dure maand December die voor de deur staat heeft Ben, onder het mom van nostalgie en de hang naar vroeger, de komende twee weken een speciaal abonnement tegen een ouderwetse prijs, tenminste dat zegt de SIM-Only provider zelf.

Bij Ben Ouderwets krijg je namelijk 75 belminuten of SMSjes voor €2,50 per maand. Klinkt goed, maar bij een dergelijk abonnement met relatief weinig belminuten ligt natuurlijk wel het gevaar op de loer dat je snel over je bundel heen gaat en vervolgens moet nabetalen tegen een hoger tarief.

Bij Ben Ouderwets betaal je, net als bij de meeste andere providers, buiten de bundel 25 cent per minuut/SMS. Dat kan dus snel oplopen als je niet uitkijkt.

Mocht je echter genoeg hebben aan een bundel van maximaal 75 belminuten of SMSjes dan is Ben Ouderwets misschien een optie maar niet de goedkoopste. Dat is namelijk 'Simpel vooral SMS-en' waarbij je voor hetzelfde bedrag (2,50 per maand) 60 belminuten EN 60 SMSjes krijgt.

Overigens is Ben Ouderwets vanaf morgen (29 November) slechts twee weken online verkrijgbaar via de website van de provider.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.