Entertainment
09 maart 2011 - Ron Smeets

Ben koopt je abonnement af in ruil voor een YouTube video

Ben is een actie gestart waarbij de provider aan ontevreden klanten van de concurrentie vraagt om hun ongenoegen over (te) dure en langlopende abonnementen in een YouTube video kenbaar te maken.

De abonnementen van de personen met het beste verhaal worden door Ben afgekocht. Formeel zegt Ben dat de provider de aandacht wil verstigen op de (vele?) mobiele bellers die nog vast zitten aan hun contract en daar niet van af kunnen. Maar we snappen natuurlijk allemaal dat dit toch vooral een ludieke klanten-werf-actie is, toch?

In het persbericht spreekt Ben over voorbeelden van mensen die hun gloednieuwe telefoon, aangschaft in combinatie met een abonnement van twee jaar, bij thuiskomst kapot laten vallen en dan dus nog ongewenst aan hun abonnement vastzitten. Nou, nou, dat zullen er veel zijn (NOT!). Bovendien, iedereen die besluit om een nieuwe telefoon 'af te rekenen' met een twee-jarig abonnement weet toch precies, en vooraf, wat de voorwaarden zijn?

Hoe dan ook, mocht je dus van je contract af willen en Ben voor de kosten van de afkoop laten opdraaien ;-)), maak dan een leuke YouTube video en upload die op het kanaal van Ben.  Op YouTube speelt een theatergroep de verhalen na in de vorm van een filmische reconstructie. Hieronder kun je al een voorbeeld zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.