Nieuws
21 augustus 2014 - Ron Smeets

Ben gaat ook 4G aanbieden

Klanten van Ben kunnen vanaf 1 september, ietwat beperkt, ook kiezen voor een 4G abonnement. Voor Ben gebruikers die al een abonnement met een 1500MB databundel hebben zal 4G automatisch en zonder extra kosten beschikbaar gesteld worden.

Natuurlijk moet je dan wel een toestel hebben dat geschikt is voor 4G netwerken. de maximale dowload snelheid van die bundel wordt 15 Mbps.

De beperking in het 4G aanbod betreft bestaande (en nieuwe) klanten die voor een abonnement kiezen, of al hebben, met een 200, 500 of 1000MB databundel. Die kunnen namelijk geen gebruik maken van 4G. Nu is een bundel van 200MB misschien ook wel wat krap voor 4G, als je tenminste gebruik wil maken van typische 4G voordelen als video kijken, maar voor klanten met een 500 en 1000MB bundel zou 4G best een optie kunnen zijn. Maar goed, Ben ziet dat vooralsnog anders.

Voor 'heavy' 4G gebruikers komt er een nieuw abonnement waarbij ook de maximale download snelheid hoger ligt (25 Mbps), de 2500MB bundel. Wat dit nieuwe abonnement gaat kosten wordt pas op 1 september bekend gemaakt. Hetzelfde geldt voor de 4G dekkingskaart van Ben, maar aangezien de provider gebruik maakt van het T-Mobile netwerk zal de 4G dekkingskaart van de magenta provider hetzelfde zijn als die van Ben ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.