Entertainment
12 december 2011 - Ron Smeets

Belminuten als beloning voor gebruik openbare toiletten

Bij ons, en in veel andere landen, krijg je, als je betrapt wordt, een boete voor urineren of poepen in het openbaar. In India is het probleem dat iedereen zijn behoefte zo maar ergens in het wild, of een rivier (lees: de Ganges) doet nog iets groter.

Een lokale ondernemer kwam op het idee om de 800 miljoen Indiërs die momenteel al een mobiele telefoon hebben te belonen voor het gebruik van openbare toiletten. Het programma, dat nog in ontwikkeling is, heet, heel toepasselijk 'Poop Rewards'.

Swapnil Chaturvedi, de bedenker van dit idee, wil samen met een Indiase mobiele provider meer openbare toiletten gaan plaatsen in het land en denkt er dus aan om gebruikers van deze toiletten te belonen met extra belminuten of korting op hun abonnement.

Volgens Chaturvedi zijn de meeste Indiers zeer prijsbewust als het gaat om de kosten voor het gebruik van hun mobiele telefoon en daarom is hij van mening dat zijn 'Poop Rewards' een nuttige bijdrage zou kunnen leveren aan het voorkomen van uitwerpselen die op straat, in struiken en rivieren 'gedumpt' worden. Zeker een bijzonder idee. Meer hierover kun je hier nalezen.

Foto via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.