Toestellen
27 april 2009 - Ron Smeets

Bellperre Nero Gold

Bellperre is niet bepaald een van de goedkoopste mobiele telefoonmerken. Italiaans design, handgemaakt hier in Nederland zorgen voor prijskaartjes die ver boven de 1000 Euro liggen. Helaas zijn de specs van de gemiddelde Bellperre niet echt modern te noemen, maar dat geldt voor veel luxe toestelmerken.

De afgelopen twee jaar hebben we het merk al enkele keren voorbij zien komen tijdens de CeBIT en in een actie bij de Bijenkorf. Dat laatste was overigens niet echt een succes. De laatste telg aan de Bellperre boom is de Nero Gold, ofwel meer van hetzelfde, uitgevoerd in peperdure materialen.

Over de specs van de Nero Gold wordt nog niet veel gezegd maar die zijn waarschijnlijk ook niet zo modern dat je er echt warm voor zult lopen. De Bellperre modellen die we tot nu toe gezien hebben waren allemaal oude Windows Mobile 5(!) toestellen met een 1.3 megapixel, of zelfs VGA, camera. Kortom, misschien leuk om een mobieltje van goud, titanium en leer te hebben, maar als ie bijna niets kan dan zul je hem snel zat zijn, toch.
Bellperre-Nero-Gold-c
Bellperre-Nero-Gold-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.