Entertainment
30 oktober 2008 - Ron Smeets

BELLPERRE al uitverkocht?

Ruim een week geleden werden de luxe mobieltjes van BELLPERRE op de Nederlandse markt geintroduceerd. Of dat, midden in de kredietcrisis, wel zo'n slimme zet was zal natuurlijk nog moeten blijken.

De toestellen van BELLPERRE zijn, zo werd tijdens de introductie duidelijk, niet overal te koop. In Nederland is gekozen voor de Bijenkorf als verkoopkanaal, en dan alleen nog maar de vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Helaas kon ik zelf vorige week niet bij de introductie aanwezig zijn omdat ik toen in Londen zat voor de Symbian Smartphone Show. Vandaag was ik toevallig in Amsterdam dus ik dacht: Laat ik effe bij de Bijenkorf langs gaan om een BELLPERRE te bekijken. Helaas, pindakaas.

Na een zoektocht langs de diverse afdelingen van de Bijenkorf waar ze luxe artikelen verkopen (sierraden, dure horloges etc) bleek de BELLPERRE onvindbaar. Ook diverse medewerkers van de Bijenkorf wisten van niets. Voor de zekerheid ben ik ook nog maar even in de vestiging van de Belcompany gaan kijken op de vierde etage maar ook daar kenden ze de BELLPERRE niet.

Dan maar naar de klantenservice. Die moeten toch weten waar de BELLPERRE uitgestald ligt? Helaas, ook de vriendelijke juffrouw achter de servicebalie kon mij niet verder helpen. Zij verwees mij weer door naar een collega die nog even aan het bellen was. Na een minuut of vijf wachten kwam de aap uit de mouw. De BELLPERRE toestellen lagen niet meer in de winkel. Het ging namelijk bij de introductie om een tijdelijke actie, zo blijkt nu dus.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik de dergelijke berichten over het korte optreden van BELLPERRE in de Bijenkorf enkele dagen geleden al opving tijdens een ander evenement. Daarom ben ik vandaag ook even bij de Bijenkorf binnengewandeld.

Toch een vreemd verhaal, vinden jullie ook niet? Je introduceert ruim anderhalf jaar na de eerste berichten een nieuwe luxe mobiele telefoon, roept in de pers met veel bombarie dat ze bij de Bijenkorf te koop zijn en binnen een week zijn de toestellen alweer uit de winkels verdwenen.

Het zal mij benieuwen of we de komende dagen/weken/maanden nog iets van BELLPERRE gaan horen of dat ze met de stille trom alweer van de toestelmarkt verdwenen zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.