Entertainment
13 oktober 2009 - Ron Smeets

Bellende buschauffeur ontslagen

Ik denk dat velen van jullie het met mij eens zullen zijn dat de maatregel om een bellende of SMS-ende buschauffeur te ontslaan een prima sanctie is. Kijk maar eens naar dit filmpje.

Maar in het geval van de Zweedse buschauffeur die nog in zijn proeftijd zat is er toch wel sprake van verzachtende omstandigheden. Hij werd namelijk ook ontslagen nadat een passagier hem gefilmd had terwijl hij achter het stuur van zijn bus zat te bellen of SMS-en.

In een verklaring liet de chauffeur echter weten dat hij alleen probeerde zijn baas terug te bellen die hem vlak daarvoor geproord had te bereiken. Tja, als je in je proeftijd zit dan wil je natuurlijk niet hebben dat je baas jou, onder werktijd, niet te pakken kan krijgen. Natuurlijk had zijn baas kunnen weten dat de chauffeur tijdens zijn dienst de telefoon niet zou beantwoorden. Van de andere kant had de goede man zelf natuurlijk ook moeten weten dat hij, zeker met passagiers, nooit hands-on mag bellen.

De busmaatschappij wilde niet in detail reageren op deze zaak maar verklaarde wel dat ze NOOIT hun werknemers opbellen als die op een bus aan het rijden zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.