Nieuws
02 juni 2010 - Ron Smeets

Bellende brievenbussen van Ben zorgen voor politieoptreden

Ben wilde vanochtend in Amsterdam met een bijzondere Guerilla actie waarbij rinkelende mobieltjes in brievenbussen van TNT Post verstopt werden de aandacht trekken van omstanders. Dat lukte, zoals op onderstaande video te zien is, aardig goed.

Bij het Centraal Station trokken de rinkelende brievenbussen zelfs iets teveel (en de verkeerde) aandacht. Verontruste omstanders schakelden de politie in. Die zette de directe omgeving van de brievenbus af en gingen op onderzoek uit. Vermoedelijk dacht men aan een bombrief of zoiets ;-)

In werkelijkheid wilde Ben met deze actie de aandacht vestigen op de vele ongebruikte oude mobieltjes die in kasten en lades liggen. Ben wil graag dat wij die toestellen allemaal per post opsturen naar het GSM Retourplan. Uhhm, haal dan wel eerst hje SIM kaart eruit, anders volgen straks nog meer van dit soort (overspannen en nutteloze) politie acties. De mannen van de sterke arm hebben immers wel wat beters te doen dan brievenbussen inspecteren, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.