Entertainment
23 februari 2007 - Ron Smeets

Bellende bestuurder ontsnapt aan de dood

Kijk, dat mobiel bellen tijdens het rijden gevaarlijk is, hands-free of niet, weet iedereen inmiddels wel. Maar dat je leven tijdens het bellen gevaar loopt door de acties van een medeweggebruiker is natuurlijk op z'n minst een beetje vreemd.

Enfin, een nietsvermoedende bestuurder, ergens in Arizona, zat rustig in zijn auto te bellen. Een 58-jarige medeweggebruiker (foto) stoorde zich dusdanig aan het onveilige gedrag van de bellende automobilist dat hij het nodig vond om hem in het voorbijrijden de nodige gebaren en scheldwoorden toe te zwaaien en roepen.

Helaas vond hij dat nog niet ver genoeg gaan, of de reactie van de beller beviel hem niet, dat kan ook, en dus besloot de goede man ook nog maar even om de bellende bestuurder van zijn weghelft op die van het tegemoetkomende verkeer te drukken. Daarbij werd een tegenligger op een haar na gemist.

Gelukkig kunnen zowel de bellende bestuurder als de 58-jarige dader het verhaal navertellen, al zal de laatste zijn gedrag natuurlijk ook nog bij de rechter mogen verantwoorden, met alle mogelijke gevolgen van dien.Gerelateerde links:
Bestuurder met BlackBerry veroorzaakt kettingbotsing
Hands-on handelingen in het verkeer nemen toe!
Agent aangereden door SMSende bestuurder
De gevaren van handsfree bellen
SMS-ende besstuurder rijdt fietser plat
Handsfree bellen in verkeer niet veiliger
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.